Implantat

Implantat

Hva er et tannimplantat?
Et tannimplantat er en liten skrue i titan som opereres inn i kjevebenet der det mangler en tann(fig I-II). I løpet av noen uker tilheler kjevebenet rundt implantatet, slik at implantatet kan fungere som feste for en tannerstatning, f.eks. en krone i porselen (fig. III-IV).
Moderne implantatbehandling er sikker og trygg behandling med svært god holdbarhet og prognose.

Implantatbehandling er en prosess som krever grundige forundersøkelser og nøye planlegging. Behandlingen strekker seg som regel over flere uker og krever mange tannlegebesøk.

Implantat – trinn for trinn

1) Innsetting av implantat (fikstur) Operasjonen utføres under lokalbedøvelse og er derfor smertefri. Du mottar vanligvis resept på penicillin og smertestillende tabletter før operasjonen. Du vil også motta mer utfyllende informasjon etter inngrepet slik at du unngår all usikkerhet om hvordan du skal forholde deg i etterkant av tannimplantat operasjonen.

2) Tilhelingsperiode. Etter operasjonen må du påberegne en tilhelingsperiode. Vanligvis tar det 8-12 uker før implantatet er klart for å belastes. Helingsprosessen er som regel kortere i underkjeven enn overkjeven.

3) Montering av distanse. Distansen vil monteres som en forlengelse av implantatet og fungerer som feste for tannerstatningen.

4) Fremstilling og montering av tannerstatning. Alt etter hva slags type erstatning du ønsker krever dette 2-4 tannlegebesøk. Dette vil du få eksakt informasjon om før behandlingen påstartes.

developerImplantat